Aktualno

Rovinj: Preminuo fra Ilija Vrdoljak

Fra Ilija Vrdoljak preminuo je subotu, 1. siječnja 2022., u 73. godini života, 56. redovništva i 46. svećeništva...

Messaggio di Natale dell'amministratore apostolico della Diocesi di Parenzo e Pola, arcivescovo coadiutore dell'Arcidiocesi di Spalato - Macarsca mons. Dražen…

"Ecco, vi annunzio una grande gioia per tutto il popolo" (Lc 2,10) MESSAGGIO DI NATALE 2021. Cari fratelli e sorelle...

O ulozi Svete Stolice u sudskom procesu gortanovcima 1929. godine

U organizaciji Državnog arhiva u Pazinu, u srijedu 15. prosinca 2021., održano je javno predavanje dr. sc. Elvisa...

Proslava sv. Lucije u Oprtlju

Iako trenutačno stanje nije baš ružičasto, sv. Lucija u župi Oprtalj svečano je proslavljena. Uz lijepi broj vjernika...

Sveta Lucija proslavljena u Župi Svete Lucije Pazinske

U Župi Svete Lucije Pazinske, u Pazinskom dekanatu, blagdan sv. Lucije mučenice proslavljen je s dva svečana misna...

Predstavljena monografija: „Župa Barban u XIX. stoljeću: demografska slika kroz prizmu matičnih knjiga“

Samanta Paronić, Župa Barban u 19. st., Srednja Europa, Zagreb, 2021., 418. str. „Župa Barban u XIX. stoljeću: demografska...

U petak, 11. listopada u pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina održana je mjesečna misa mladih. Ovog mjeseca gost propovjednik bio je fra Tomislav Šanko iz Rijeke. Na početku je okupljene u ime domaćina pozdravio fra Josip Vlašić.

Propovjednik je u homiliji pod naslovom „Sotona: Zar stvarno postoji?“ istaknuo da osobe najbolje možemo „iščitati“ po tome kako reagiraju na dobro odnosno na zlo, znaju li se iskreno radovati uspjehu bližnjega, ili u svemu dobrome što netko učini vide neku skrivenu negativnu pozadinu.

Govoreći o napastima zla, Zloga, fra Tomislav je istaknuo da je prvi korak u prepoznavanju njegova utjecaja u svome životu nazvati zlo imenom, definirati ga, u ispovijedi jasno izreći grijeh, a ne ga opravdavati, ublažavati, generalizirajući. Primjerima je potkrijepio saznanje da ljudi obično nemaju napasti dok su uljuljani, možda i nesvjesno, u svoje grijehe, napasti dolaze kada se čovjek nastoji osloboditi grijeha, najbolji je primjer s raznim porocima. Istaknuo je da je u nastojanjima oslobađanja od nekih loših navika najgora besposlenost, jer je 'dokolica đavolje igralište', podsjetio je. Najbolji je način stoga na mjesto zle navike, grijeha, staviti u svome životu nešto dobro što će ispuniti to vrijeme.

Homiliju je zaključio objasnivši nasušnu potrebu kontinuiranog odnosa i dijaloga s Bogom, jer vjera mora biti živi odnos s Bogom, koji neminovno mora imati i loše, teške trenutke, ali temeljno je uvijek ostati s Njim, u Njegovoj prisutnosti, zaključio je fra Tomislav.  

Susret su glazbeno animirali članovi samostanskog Zbora mladih pod vodstvom fra Marinka Klaića.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.