Aktualno

Sveti Matej – Cere: Proslava blagdana …

U župi sv. Matej – Cere, na području Općine Žminj, blagdan zaštitnika župe proslavljen je svečanim večernjim misnim...

Misa zadušnica i pokop vlč. Atilija Kr…

Preč. Atilije Krajcar, umirovljeni svećenik Porečke i Pulske biskupije, kanonik pulskog Stolnog kaptola sv. Tome apostola, koji je...

Preminuo preč. Atilije Krajcar

  Javljamo svim vjernicima Porečke i Pulske biskupije, prijateljima i znancima da je

Sjećanje: Biskupijsko hodočašće u Sv…

Neke su stvari vrijedne sjećanja, pa čak i nakon više desetljeća.  U suradnji Porečke i Pulske biksupije i Rose...

O. Đuro Hontić predvodio večernju mis…

Svečano večernje misno slavlje u Rovinju o blagdanu sv. Eufemije, 16. rujna 2022., predvodio je o. Đuro Hontić...

Svečana akademija posvećena 75. obljet…

Akademija posvećena 75. obljetnici stupanja na snagu Ugovora o miru s Italijom i predstavljanje knjige „Poslijeratni pravni položaj...

Prvi petak u mjesecu lipnju, 7. lipnja, u pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina održana je posljednja misa mladih prije ljetne pauze. Svetu misu predvodio je fra Ante Vučković, a glazbom animirao Zbor mladih iz Pazina pod vodstvom fra Marinka Klaića. Uvodni pozdrav okupljenima uputio je fra Josip Vlašić.

Fra Ante je u prigodnoj homiliji, spominjući Isusov dijalog s Petrom i trostruko pitanje „Ljubiš li me?“ istaknuo kako odnos kršćanina s Bogom ne završava na toj relaciji, već taj odnos mora biti izvor snage kojom ćemo svojima bližnjima utažiti fizičku ili duhovnu glad, a sve s ciljem da ih u konačnici dovedemo k Bogu. Prevažno je htjeti i znati osluhnuti tuđu glad, tuđu potrebu te odvažiti se utažiti je, naglasio je propovjednik. Ponekad su naši bližnji jednostavno gladni ljudske blizine, napomenuo je. Pozvani smo za Božji stol da nahranimo svoju glad, a onda da osnaženi time možemo nahraniti druge, onime čega su potrebiti, zaključio je propovjednik.

Homiliju možete poslušati ovdje: 

https://www.mixcloud.com/PorečkaiPulskabiskupija/misa-mladih-u-pazinu-7-6-2019-homilija-fra-ante-vučkovića/

Kao što je to uobičajeno na tim mjesečnim susretima, nakon mise iznijeto je jedno svjedočanstvo vjere, odnosno poziva, a tom je prigodom svoj put s okupljenima podijelila sestra Dijana Lončarek. Učinila je to svojim poznatim, osebujnim glazbeno-naratorskim performansom, a dugi gromoglasni pljesak kojim su je okupljeni nagradili najbolje je pokazao apsolutni uspjeh njezinog nastupa.   

    

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.