Utorak, 19 ožujka, 2024
Pastoral mladih

Fra Ante Vučković i s. Dijana Lončarek na pazinskoj misi mladih

Prvi petak u mjesecu lipnju, 7. lipnja, u pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina održana je posljednja misa mladih prije ljetne pauze. Svetu misu predvodio je fra Ante Vučković, a glazbom animirao Zbor mladih iz Pazina pod vodstvom fra Marinka Klaića. Uvodni pozdrav okupljenima uputio je fra Josip Vlašić.

Fra Ante je u prigodnoj homiliji, spominjući Isusov dijalog s Petrom i trostruko pitanje „Ljubiš li me?“ istaknuo kako odnos kršćanina s Bogom ne završava na toj relaciji, već taj odnos mora biti izvor snage kojom ćemo svojima bližnjima utažiti fizičku ili duhovnu glad, a sve s ciljem da ih u konačnici dovedemo k Bogu. Prevažno je htjeti i znati osluhnuti tuđu glad, tuđu potrebu te odvažiti se utažiti je, naglasio je propovjednik. Ponekad su naši bližnji jednostavno gladni ljudske blizine, napomenuo je. Pozvani smo za Božji stol da nahranimo svoju glad, a onda da osnaženi time možemo nahraniti druge, onime čega su potrebiti, zaključio je propovjednik.

Homiliju možete poslušati ovdje: 

Kao što je to uobičajeno na tim mjesečnim susretima, nakon mise iznijeto je jedno svjedočanstvo vjere, odnosno poziva, a tom je prigodom svoj put s okupljenima podijelila sestra Dijana Lončarek. Učinila je to svojim poznatim, osebujnim glazbeno-naratorskim performansom, a dugi gromoglasni pljesak kojim su je okupljeni nagradili najbolje je pokazao apsolutni uspjeh njezinog nastupa.   

    

Najave