Aktualno

Preminuo vlč. Ante Močibob

Javljamo svim vjernicima Porečke i Pulske biskupije, prijateljima iznancima da je vlč. Ante Močibob,umirovljeni svećenik osnažen sakramentima, blago u Gospodinu...

„Budimo, poput sv. Pavla, Isusu na ras…

Blagdan Obraćenja sv. Pavla, u srijedu, 25. siječnja 2023. u Puli je posebno svečano proslavljen u Župi sv...

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučiliš…

Kada je papa Franjo 30. rujna 2019. apostolskim pismom u obliku motu propria „Aperuit illis“ odredio da treća...

Pregled tjedna, 22-1-2023, Informativni …

Pregled tjedna, 22-1-2023, Informativni blok iz Tiskovnog ureda Porečke i Pulske biskupije U Informativnom bloku iz Tiskovnog ureda Porečke...

Pula: Molitvena osmina za jedinstvo krš…

Ekumenska molitvena osmina za jedinstvo kršćana, od 18. do 25. siječnja, se u Porečkoj i Pulskoj biskupiji posebno...

Raspored zaručničkih tečajeva u Pore…

ZARUČNIČKI TEČAJEVI 2023. 

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je 11. siječnja 2023. godine mons. Ivana Milovana, umirovljenog porečkog i pulskog biskupa, u Komunalnoj palači te mu čestitao na 25. obljetnici biskupskog ređenja.

Biskup Milovan se zahvalio gradonačelniku na prijemu te rekao da je počašćen pozivom. Dosta se dobro osjeća, te nastoji biti aktivan i od pomoći koliko može.

Ivan Milovan je zaređen za biskupa i ustoličen u Poreču, 10. siječnja 1998. godine gdje je glavni zareditelj bio kardinal Josip Bozanić, a suzareditelji mons. Anton Tamarut i mons. Antun Bogetić. Njegovo biskupsko geslo je Aedificare in caritate (Graditi u ljubavi).

Mons. Ivan Milovan će 25. obljetnicu biskupskog ređenja proslaviti Sv. misom u porečkoj katedrali 14. siječnja 2023. godine u 11,00 sati.

U pratnji biskupa Milovana je bio župnik Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije don Rikardo Lekaj s kojim se razgovaralo o svečanoj proslavi Sv. Tome apostola, zaštitnika grada Pule i Pulske biskupije, koja će se održati 3. srpnja.

Na inicijalnom sastanku je dogovoreno da će proslavu zajednički organizirati pulska biskupija i Grad Pula, te da će se nakon Sv. mise održati procesija ulicama Grada Pule i prigodni glazbeni program, priopćio je Odsjek za informiranje Grada Pule.

prijem biskupa Ivana Milovana i don Rikarda Lekaja

Foto: Grad Pula

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.