Istaknute novosti

Ususret 71. obljetnici mučeništva bl. M. Bulešića

Naša Biskupijska obitelj ove godine priprema se obilježiti 71. godišnjicu mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića, 24. kolovoza 2018. u Lanišću i Svetvinčentu. Naš Blaženik, kao što je u svoje vrijeme bio uzor svećeničkog života, tako i danas diljem naše Domovine i šire uzor je mnogim svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i vjernicima...

Više

Pula: Misa za Domovinu o Danu pobjede i domovinske…

U Puli održana Misa za Domovinu i mimohod branitelja Istarske županije

Više

Pazin: Proslavljena Gospa od Anđela

Blagdan Gospe od Anđela, Porcijunkula, ili kako se u Pazinu uobičajeno naziva „Rim“, u četvrtak, 2. kolovoza  2018. godine, u pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina proslavljena je svečanim koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, u suslavlju sa svećenicima iz...

Više

Razgovor s vlč. Želimirom Bagavcem, Glas Istre, 29…

Bivši nogometaš pulskog prvoligaša a danas svećenik Želimir Bagavac nakon službe u Buzetu odlazi na studij u Rim. Vlč. Želimir Bagavac iz Labina, odlukom porečkog i pulskog ordinarija mons. dr. Dražena Kutleše nedavno je razriješen službe župnog vikara župa Marijina Uznesenja u Buzetu, Presvetog Trojstva u Brestu, Sv. Roka u Črnici, Sv. Mateja apostola...

Više

Biskup Kutleša potpisao ugovor o financiranju izg…

U Puli svečano potpisan ugovori vrijedni 100 milijuna kuna za izgradnju hospicija, obnovu prirodne baštine, i nabavu autobusa. Za hospicij, koji će nositi ime bl. Miroslava Bulešića, predviđeno je deset milijuna kuna kroz tri proračunske godine.

Više

IKA: Izjava predsjednika HBK mons. Želimira Puljić…

Na traženje nekih medija da komentira članak objavljen u tjedniku „Globus" o „umirovljenju" zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, predsjednik HBK apelirao na javnost da ne nasjeda takvim dezinformacijama. „Sadržaj napisanoga u tom članku odudara od uhodanoga protokola Svete Stolice i nije utemeljen na službenim informacijama", navodi se u izjavi.

Više

Iz ureda dijecezanskog ravnatelja Papinskih misijs…

Povodom održavanja Akcije MIVA ravnatelj Papinskih misijskih djela u Porečkoj i Pulskoj biskupiji uputio je pismo poticaja.             "Poštovani župnici, suradnici i simpatizeri PMD-a, u Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Pred nama je Nedjelja, 22.7. dan sv. Kristofora i još jedna Akcija MIVA - pod geslom "Moj...

Više

Razrješenja i imenovanja u Porečkoj i Pulskoj bisk…

           Odlukom ordinarija, mons. dr. Dražena Kutleše, Biskupski ordinarijat u Poreču izdao je dekrete razrješenja i imenovanja, te novi raspored pastoralnih službi u Porečkoj i Pulskoj biskupiji.

Više

Biskup Tomo Vukšić: „Svetkovina sv. Tome je blagda…

„Sveti Toma nadahnjuje vjernike ove biskupije, ali i sve kršćane, na osobit način u trenucima ljudskih i vjerničkih nesigurnosti te u časovima, kada traže sigurne odgovore na otvorena pitanja, koja im se nametnu u određenom trenutku. Stoga je svetkovina svetoga Tome apostola, osim što je sjećanje na veliki lik jednoga...

Više

Novosti

Biskupija donirala sanitetsko vozilo pulskoj Općoj bolnici

U krugu Opće bolnice Pula, ispred bolničke kapele Gospe Lurdske, izvršena je u srijedu, 11. srpnja 2018., primopredaja...

Proslava blagdana bl. Marije Propetog Isusa Petković u Puli

U nedjelju, 8. srpnja 2018., godine svečano je u crkvi Svetog Josipa u Puli proslavljen spomen blažene Marije...

Obilježena 25. obljetnica povratka pavlina u Istru

U Svetom Petru u Šumi, u župnoj crkvu svetih Petra i Pavla, obilježeno je u subotu, 7. srpnja...

Sve novosti biskupije >>

Povodom održavanja Akcije MIVA ravnatelj Papinskih misijskih djela u Porečkoj i Pulskoj biskupiji uputio je pismo poticaja.

            "Poštovani župnici, suradnici i simpatizeri PMD-a, u Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Pred nama je Nedjelja, 22.7. dan sv. Kristofora i još jedna Akcija MIVA - pod geslom "Moj dar slavi Boga za sve prijeđene kilometre". Želimo se i u našoj biskupiji uključiti u tu hvale vrijednu akciju da pomognemo našim misionarima diljem svijeta.

            Nacionalni ravnatelj PMD-a vlč. Anton Štefan u svom poticajnom pismu povodom  Akcije MIVA  ističe: "Vi ste preko Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, posljednjih godina pomogli u nabavci na desetke prijevoznih sredstava za naše misionare i na taj način aktivno ste se uključili u širenje Kraljevstva Božjega. Pozivam vas da i ove godine organizirate blagoslov prijevoznih sredstava i svega što služi ljudima da plove, da se voze i da hodaju".      

            I ja želim izraziti zahvalnost svima onima, koji su se do sada s radošću uključivali u Akciju, kao i svim novim župama koje u Akciju ulaze po prvi puta.

Zahvalan sam Gospodinu, za svaki novi poticaj kojim se želi pomoći našim dragim misionarima, u njihovom plemenitom radu.          

            Obavijestite vaše vjernike za blagoslov vozila u Nedjelju, da mogu donijeti dobrovoljni prilog.         

            Župe koje nemaju omogućen pristup vozila do crkve i neće blagoslivljati vozila na parkiralištu, mogu blagosloviti naljepnice i dijeliti ih vjernicima uz dobrovoljni prilog.                                  Sva prikupljena sredstva ići će misionarima.                                                                          

 Ako vam predloženi datum ne odgovara, slobodni ste izabrati neku drugu nedjelju, ali svakako to učinite.

            Svi koji se žele uključiti u Akciju MIVA neka se jave zbog narudžbe prigodnih naljepnica i  mirisa za automobile ili drugih misijskih materijala.                                                  Osobno ću donijeti sve materijale pojedinoj župi ili župniku.           

Ravnatelj PMD-a u Porečkoj i Pulskoj biskupiji:

vlč. Mirko Vukšić,

Tel.; 099/300-2545

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

 

ili

 

Misijska suradnica:

vjeroučiteljica Snježana Kruhak

mob: 099/405-2340

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

 

 

I dok pomažemo misionare u dalekim misijskim krajevima i sami postajemo misionari.                  

Stoga vam zahvaljujem i molim Božji blagoslov za svakoga od vas!

 

Mirko Vukšić

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.