Istaknute novosti

S. Branka Matika u emisiji "Od Krista pozvani…

S. Branka Matika: "Vjerujem da je najvrjednije i najuzvišenije svoje vrijeme, snage i darovitost uložiti u čovjeka." U subotu, 18. svibnja 2019. na Hrvatskom katoličkom radiju, u emisiji "Od Krista pozvani" gostovala je s. Branka Matika, iz Zajednice istarskih župskih sestara. 

Više

Započele prijave za duhovske e-Duhovne vježbe

Otvorene su prijave za duhovske e-Duhovne vježbe u kojima će se razmatrati o plodovima Duha Svetoga i moliti da se život po njima preobrazi. Prijave su otvorene do 29. svibnja, a uvodno pismo stići će 30. svibnja. Duhovne vježbe traju do svetkovine Pedesetnice, odnosno do 9. lipnja. Duhovske duhovne e-vježbe pronađite na...

Više

Buzetski dekanat hodočastio u Padovu

U subotu, 11. svibnja, 220 vjernika iz Buzetskog dekanata, s pet autobusa, hodočastilo je u Padovu. Hodočašće su vodili vlč. Josip Mašina, župnik u Roču i Lanišću, vlč. Dalibor Pilekić, sužupnik u Buzetu te vlč. Matteo Baccani, župnik u Vrhu. Nakon višesatnog putovanja, po dolasku u Padovu slavili su misu...

Više

U Rovinju obilježena 25. obljetnica osnutka Udruge…

U nedjelju, 12. svibnja u rovinjskom Oratoriju svečano je obilježena 25. obljetnica osnutka Udruge sv.Vinka Paulskog Konferencije sv. Eufemije. Tom je prigodom održana promocija monografije o radu Konferencije pod nazivom „Stopama sv. Vinka Paulskog“.

Više

Obljetnica rođenja obilježena ispred rodne kuće bl…

U subotu, 11. svibnja, dva dana ranije, 99. obljetnicu rođenja bl. Miroslava Bulešića, njegova je rodna župa, Svetvinčenat, obilježila koncelebriranim misnim slavljem na trgu ispred blaženikove rodne kuće u selu Čabrunići. Ondje je, nedaleko ulaza u dvorište obitelji Bulešić, pored kapelice koja je postavljena u prigodi beatifikacije, ove godine misno...

Više

S. Barbara Stankov u emisiji "Od Krista pozva…

Barbara Stankov – 'Moleći krunicu Božjeg Milosrđa otkrila sam redovnički poziv". S. Barbara Stankov gostovala je 4. svibnja 2019. u emisiji "Od Krista pozvani" na Hrvatskom katoličkom radiju.

Više

Ulje južne Istre za posvetu ulja u Sarajevu

Već više godina nekoliko vjernika iz okolice Pule sakuplja i šalje maslinovo ulje za posvetu u Velikom Tjednu u sarajevskoj katedrali. Kardinal Vinko Puljić i ove je godine osobno dopisom zahvalio donatorima. Pismo zahvale upućeno je g. Alojzu Štokoviću iz Fažane te se tim putem zahvaljuje svima ostalima.

Više

Novosti

Nova slika i relikvijar za 99. obljetnicu rođenja bl. Bulešića

U Lanišću, mjestu mučeništva bl. Miroslava Bulešića, njegova 99. obljetnica rođenja, na 4. Vazmenu nedjelju, 12. svibnja, dan...

„Djeca, budućnost svijeta“ - XXIII. Dječji festival duhovne glazbe „I…

Ovogodišnji festival, održan pod geslom „Djeca, budućnost svijeta“ okupio je izvođače iz Porečke i Pulske biskupije te Riječke...

Hodočasnici iz Petrinje - "Putovima blaženog Miroslava Bulešića…

Župa Preobraženja Gospodnjeg iz Petrinje je u subotu 11. svibnja hodočastila u Lanišće i Svetvinčenat, putovima hrvatskog blaženika...

Sve novosti biskupije >>

Povodom održavanja Akcije MIVA ravnatelj Papinskih misijskih djela u Porečkoj i Pulskoj biskupiji uputio je pismo poticaja.

            "Poštovani župnici, suradnici i simpatizeri PMD-a, u Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Pred nama je Nedjelja, 22.7. dan sv. Kristofora i još jedna Akcija MIVA - pod geslom "Moj dar slavi Boga za sve prijeđene kilometre". Želimo se i u našoj biskupiji uključiti u tu hvale vrijednu akciju da pomognemo našim misionarima diljem svijeta.

            Nacionalni ravnatelj PMD-a vlč. Anton Štefan u svom poticajnom pismu povodom  Akcije MIVA  ističe: "Vi ste preko Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, posljednjih godina pomogli u nabavci na desetke prijevoznih sredstava za naše misionare i na taj način aktivno ste se uključili u širenje Kraljevstva Božjega. Pozivam vas da i ove godine organizirate blagoslov prijevoznih sredstava i svega što služi ljudima da plove, da se voze i da hodaju".      

            I ja želim izraziti zahvalnost svima onima, koji su se do sada s radošću uključivali u Akciju, kao i svim novim župama koje u Akciju ulaze po prvi puta.

Zahvalan sam Gospodinu, za svaki novi poticaj kojim se želi pomoći našim dragim misionarima, u njihovom plemenitom radu.          

            Obavijestite vaše vjernike za blagoslov vozila u Nedjelju, da mogu donijeti dobrovoljni prilog.         

            Župe koje nemaju omogućen pristup vozila do crkve i neće blagoslivljati vozila na parkiralištu, mogu blagosloviti naljepnice i dijeliti ih vjernicima uz dobrovoljni prilog.                                  Sva prikupljena sredstva ići će misionarima.                                                                          

 Ako vam predloženi datum ne odgovara, slobodni ste izabrati neku drugu nedjelju, ali svakako to učinite.

            Svi koji se žele uključiti u Akciju MIVA neka se jave zbog narudžbe prigodnih naljepnica i  mirisa za automobile ili drugih misijskih materijala.                                                  Osobno ću donijeti sve materijale pojedinoj župi ili župniku.           

Ravnatelj PMD-a u Porečkoj i Pulskoj biskupiji:

vlč. Mirko Vukšić,

Tel.; 099/300-2545

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

 

ili

 

Misijska suradnica:

vjeroučiteljica Snježana Kruhak

mob: 099/405-2340

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

 

 

I dok pomažemo misionare u dalekim misijskim krajevima i sami postajemo misionari.                  

Stoga vam zahvaljujem i molim Božji blagoslov za svakoga od vas!

 

Mirko Vukšić

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.