Istaknute novosti

Raspored podjele sakramenta potvrde u 2019. godini

Biskupijski ordinarijat Porečke i Pulske biskupije objavljuje raspored podjele sakramenta potvrde po župama u 2019. godini.

Više

Doktorirao vlč. Petar Popović

Vlč. Petar Popović, svećenik Porečke i Pulske biskupije, dana 18. siječnja 2019. stekao je naslov doktora kanonskog prava na Papinskom sveučilištu Sveti Križ u Rimu obranivši doktorsku disertaciju pod naslovom „Pravna domena naravnog zakona: pogled pravnog realizma Michela Villeya i Javiera Hervade na suvremene filozofsko-pravne perspektive sjecišta moralnosti i prava“.

Više

Riječani gostovali na pazinskoj misi mladih

U pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina u petak, 11. siječnja 2019. održana je još jedna Misa mladih. Kao i svaka do sada, od početka redovitog mjesečnog održavanja, i ova je Misa mladih održana pod geslom inspiriranim jednim svetopisamskim citatom, ovoga puta bilo je to „Nikome ni riječi“ (Lk, 5,14). 

Više

Božićni koncert u Žminju

Žminjska Župa sv. Mihovila arkanđela i ove je godine tijekom Božićnog vremena imala svoj redoviti Božićni koncert, ove godine 27. po redu. Koncert je održan na blagdan sv. Obitelji, u nedjelju, 30. prosinca u poslijepodnevnim satima.

Više

U Krasici proslavljen sv. Stjepan

Svečanom misom, župljani župe Krasica i njihovi gosti iz susjednih župa, obilježili su u srijedu, 26. prosinca, spomendan zaštitnika svoje župe, Sv. Stjepana prvomučenika.  Euharijstijsko slavlje predvodio je vlč. Luka Pranjić, župnik u Novigradu, uz koncelebraciju mjesnog župnika. U nadahnutoj propovjedi, vlč. Pranjić je podsjetio da je Sv. Stjepan ljubio i svoje...

Više

Novosti

Isus nam pomaže da budemo maleni i jednostavni ljudi

Porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša misu svetkovine Božića predvodio je u porečkoj katedrali.

Misa Božića u pulskoj katedrali

Božićnu misu u pulskoj katedrali predvodio je biskup u miru mons. Ivan Milovan, uz koncelebraciju katedralnog župnika vlč...

„Čovjek je najveći kada je ponizan“

Misu polnoćku u porečkoj je katedrali tradicionalno predvodio porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša, uz koncelebraciju...

Sve novosti biskupije >>

Povodom održavanja Akcije MIVA ravnatelj Papinskih misijskih djela u Porečkoj i Pulskoj biskupiji uputio je pismo poticaja.

            "Poštovani župnici, suradnici i simpatizeri PMD-a, u Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Pred nama je Nedjelja, 22.7. dan sv. Kristofora i još jedna Akcija MIVA - pod geslom "Moj dar slavi Boga za sve prijeđene kilometre". Želimo se i u našoj biskupiji uključiti u tu hvale vrijednu akciju da pomognemo našim misionarima diljem svijeta.

            Nacionalni ravnatelj PMD-a vlč. Anton Štefan u svom poticajnom pismu povodom  Akcije MIVA  ističe: "Vi ste preko Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, posljednjih godina pomogli u nabavci na desetke prijevoznih sredstava za naše misionare i na taj način aktivno ste se uključili u širenje Kraljevstva Božjega. Pozivam vas da i ove godine organizirate blagoslov prijevoznih sredstava i svega što služi ljudima da plove, da se voze i da hodaju".      

            I ja želim izraziti zahvalnost svima onima, koji su se do sada s radošću uključivali u Akciju, kao i svim novim župama koje u Akciju ulaze po prvi puta.

Zahvalan sam Gospodinu, za svaki novi poticaj kojim se želi pomoći našim dragim misionarima, u njihovom plemenitom radu.          

            Obavijestite vaše vjernike za blagoslov vozila u Nedjelju, da mogu donijeti dobrovoljni prilog.         

            Župe koje nemaju omogućen pristup vozila do crkve i neće blagoslivljati vozila na parkiralištu, mogu blagosloviti naljepnice i dijeliti ih vjernicima uz dobrovoljni prilog.                                  Sva prikupljena sredstva ići će misionarima.                                                                          

 Ako vam predloženi datum ne odgovara, slobodni ste izabrati neku drugu nedjelju, ali svakako to učinite.

            Svi koji se žele uključiti u Akciju MIVA neka se jave zbog narudžbe prigodnih naljepnica i  mirisa za automobile ili drugih misijskih materijala.                                                  Osobno ću donijeti sve materijale pojedinoj župi ili župniku.           

Ravnatelj PMD-a u Porečkoj i Pulskoj biskupiji:

vlč. Mirko Vukšić,

Tel.; 099/300-2545

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

 

ili

 

Misijska suradnica:

vjeroučiteljica Snježana Kruhak

mob: 099/405-2340

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

 

 

I dok pomažemo misionare u dalekim misijskim krajevima i sami postajemo misionari.                  

Stoga vam zahvaljujem i molim Božji blagoslov za svakoga od vas!

 

Mirko Vukšić

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.