Četvrtak, 28 ožujka, 2024
Biskupija

Iz ureda dijecezanskog ravnatelja Papinskih misijskih djela

Povodom održavanja Akcije MIVA ravnatelj Papinskih misijskih djela u Porečkoj i Pulskoj biskupiji uputio je pismo poticaja.

            “Poštovani župnici, suradnici i simpatizeri PMD-a, u Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Pred nama je Nedjelja, 22.7. dan sv. Kristofora i još jedna Akcija MIVA – pod geslom “Moj dar slavi Boga za sve prijeđene kilometre”. Želimo se i u našoj biskupiji uključiti u tu hvale vrijednu akciju da pomognemo našim misionarima diljem svijeta.

            Nacionalni ravnatelj PMD-a vlč. Anton Štefan u svom poticajnom pismu povodom  Akcije MIVA  ističe: “Vi ste preko Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, posljednjih godina pomogli u nabavci na desetke prijevoznih sredstava za naše misionare i na taj način aktivno ste se uključili u širenje Kraljevstva Božjega. Pozivam vas da i ove godine organizirate blagoslov prijevoznih sredstava i svega što služi ljudima da plove, da se voze i da hodaju”.      

            I ja želim izraziti zahvalnost svima onima, koji su se do sada s radošću uključivali u Akciju, kao i svim novim župama koje u Akciju ulaze po prvi puta.

Zahvalan sam Gospodinu, za svaki novi poticaj kojim se želi pomoći našim dragim misionarima, u njihovom plemenitom radu.          

            Obavijestite vaše vjernike za blagoslov vozila u Nedjelju, da mogu donijeti dobrovoljni prilog.         

            Župe koje nemaju omogućen pristup vozila do crkve i neće blagoslivljati vozila na parkiralištu, mogu blagosloviti naljepnice i dijeliti ih vjernicima uz dobrovoljni prilog.                                  Sva prikupljena sredstva ići će misionarima.                                                                          

 Ako vam predloženi datum ne odgovara, slobodni ste izabrati neku drugu nedjelju, ali svakako to učinite.

            Svi koji se žele uključiti u Akciju MIVA neka se jave zbog narudžbe prigodnih naljepnica i  mirisa za automobile ili drugih misijskih materijala.                                                  Osobno ću donijeti sve materijale pojedinoj župi ili župniku.           

Ravnatelj PMD-a u Porečkoj i Pulskoj biskupiji:

vlč. Mirko Vukšić,

Tel.; 099/300-2545

e-mail: mir.vuk1997.mv@gmail.com

 

ili

 

Misijska suradnica:

vjeroučiteljica Snježana Kruhak

mob: 099/405-2340

e-mail: skruhak@gmail.com

 

 

I dok pomažemo misionare u dalekim misijskim krajevima i sami postajemo misionari.                  

Stoga vam zahvaljujem i molim Božji blagoslov za svakoga od vas!

 

Mirko Vukšić

 

Najave