Istaknute novosti

„Glagoljski natpisi i zapisi na Bujštini“

U petak, 20.04.2018. u bujskoj kinodvorani javnosti je po prvi puta predstavljena knjiga „Glagoljski natpisi i zapisi na Bujštini“. Autor knjige, vlč. Mladen Juvenal Milohanić, prisutnima je rekao da mu se napokon ostvario san i velika želja koja će doprinijeti očuvanju i prezentaciji hrvatske pismenosti i kulture.

Više

Priopćenje: U Poreču održano državno natjecanje iz…

Najuspješniji među 20 ekipa u konkurenciji osnovnih škola bili su učenici Osnovne škole Antuna Augustinčića iz Zaprešića, a među 20 srednjoškolskih ekipa najbolji su bili natjecatelji iz Srednje škole Lovre Montija iz Knina. U petak, 20. travnja, proglašenjem poretka i pobjednika u kongresnoj dvorani porečkog Hotela Pical, završeno je državno natjecanje...

Više

Poziv na Put blaženog Julijana

Pazinski fratri, iz Fundacije blaženog Egidija, među svojim brojnim hvalevrijednim projektima odlučili su istarskom puku približiti jednog ovdašnjeg manje poznatog Božjeg ugodnika - blaženog Julijana iz Bala, čiji se spomendan slavi 1. svibnja. U nastavku donosimo tekst poziva kojeg su fratri objavili na facebook stranici Franjevačkog samostana Marijina Pohođenja Pazin: "Dragi mladi...

Više

Najuspješniji su vjeroučenici iz Zaprešića i Knina

Završeno ovogodišnje državno natjecanje iz vjeronauka. Najuspješniji među 20 ekipa u konkurenciji osnovnih škola bili su učenici Osnovne škole Antuna Augustinčića iz Zaprešića, a među srednjim školama najbolji su bili natjecatelji iz Srednje škole Lovre Montija iz Knina.

Više

Novosti

Najbolji vjeroučenici na misi za pok. biskupa Bogetića

U četvrtak, 19. travnja 2018., povodom prve obljetnice smrti biskupa Antuna Bogetića, misno slavlje  u porečkoj bazilici predvodio...

Poreč: Započelo državno natjecanje iz vjeronauka

U srijedu, 18. travnja 2018. u Poreču, u Kongresnoj dvorani hotela Pical svečano je započelo ovogodišnje državno natjecanje...

Završeni 5. Dani biskupa Jurja Dobrile

Drugi dio 5. Dana biskupa Jurja Dobrile održan je u ponedjeljak, 16. travnja. U jutarnjim satima izv. prof...

Sve novosti biskupije >>

Poziv na XXI. dječji festival duhovne glazbe ISKRICE

Prijave: do 20. travnja. 

Ovim putem obavještavamo da će se u subotu, 6.svibnja 2017. godine s početkom u 17 sati održati 21. Dječji Festival duhovne glazbe „ISKRICE“, čime ćemo se približiti na oko 10.000 djece sudionika koliko je kod nas sudjelovalo na festivalu.

Svake je godine tema festivala u dosluhu sa zbivanjem u svijetu. Ove godine Ujedinjeni narodi kao svjetsku temu predlažu „Turizam za održivi razvoj“. Već svijetom putuje preko vlastitih granica 1,1 milijarda ljudi. To stvara i probleme: trošenja energije, nestaju običaji, kulture, jezici, nastaje fenomen „spaljene zemlje“, kako kažu analitičari, pa se želi turizam držati na mjeri da ne škodi, ne samo po obimu, nego i po poštivanju svega što je čovjek stvorio.

Zato je geslo našeg festivala „RADOST PUTOVANJA“.

Školski se i župni zborovi natječu s duhovnim skladbama i pjesmama, na vlastite stihove i novu glazbu, ili sa poznatim skladbama koje mogu biti iz crkvenih pjesmarica.

Djeca se natječu i literarnim radovima. Mogu opisati neki lijepi izlet, ili čak nezgodu na izletu, dojmove, novine. Danas djeca putuju diljem Europe i na druge kontinente. Njihovi su radovi spontani. Vjerujemo da mogu otvoriti srce i posvjedočiti mnogo lijepoga.Turizam ili putovanje nije samo zemljopisno kretanje, nego je cjelokupni čovjekov razvoj, bogaćenje iskustvom, te je konačni cilj i preobraženje i konačno postignuće vječnoga života i vječne sreće. „Putovanje“ je neophodno! Antun Gustav Matoš je rekao: Konac će razvoja čovječanstva biti kada čovječanstvo nakon uskrsnuća sjedne o desnu Božju zajedno s Kristom Gospodinom.“ Evo, naš festival ima divan horizont u kojem mogu svi uživati.

Ovim putem pozivamo sve koji su zainteresirani sudjelovati na Festivalu da nam se obrate na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.. Nakon toga biti će upoznati sa svim detaljima vezanim za Festival!

 Vidimo se u Vodnjanu!

(link, izvor: http://zupavodnjan.com/poziv-xxi-djecji-festival-duhovne-glazbe-iskrice)