Aktualno

Dekanatski križni put od Momjana do Brd…

Dekanatski križni put od Momjana do Brda Na V. korizmenu nedjelju, 26. ožujka 2023., u popodnevnim satima, održan...

Roč: Deseti koncert “Pred tobom padam…

Roč: Deseti koncert “Pred tobom padam nice...”  Koncert je bio posvećen nedavno preminulom ročkom zvonaru Pinu Krulčiću.

Križni put po kaštelirskim poljima

I ove godine, na 5. korizmenu nedjelju, Župa sv...

Župa Gospa od Mora proslavila župni bl…

Župa Gospa od Mora proslavila župni blagdan  U crkvi Gospe od Mora u Puli, proslavljen je...

Gračišće: Biskupijski Križni put ml…

I ove je godine oko 120 mladih propješačilo i izmolilo križni put Stazom sv. Šimuna, te je tako...

Obavijest o poteškoćama na web stranic…

Zbog skorog prelaska na novu konfiguraciju web stranice, privremeno se sadržaji članaka ovdje pojavljuju niže ispod Najava. Zahvaljujemo...

Hodočašće Caritasa u Ludbreg i Varaždin

U subotu, 11. ožujka održano je hodočašće dijela župnih karitativnih suradnika Caritasa Porečke i Pulske biskupije u Ludbreg i Varaždin.
U ranim jutarnjim satima šezdesetak hodočasnika, župnih karitativnih suradnika, krenulo je put Ludbrega i Varaždinske biskupije s namjerom susreta i duhovne obnove u ovoj korizmi.

Put je prošao ugodno, uz duhovno vodstvo fra Gorana Malenice, koji je u autobusu predvodio jutarnju molitvu časoslova, molitvu krunice i litanija. U Ludbregu su imali priliku upoznati Svetište Predragocijene Krvi Kristove zahvaljujući gostoprimstvu župnika vlč. Kristijana Stojka.

Sudjelovali su na pokorničkom bogoslužju, sv. ispovijedi i sv. misi, koju je predvodio fra Goran u koncelebraciji s ravnateljem Caritasa Porečke i Pulske biskupije, vlč. Željkom Zecom.
Nakon sv. mise, ljubaznošću i gostoprimstvom ravnatelja Caritasa Varaždinske biskupije, g. Ante Šole, hodočasnici su okrijepljeni ručkom u Pučkoj kuhinji Caritasa.

Osim ručka, kojim su bili tijelesno okrijepljeni, motiviralo ih je svjedočanstvo djelatne snage svih volontera i djelatnika Caritasa Varaždinske biskupije,
koje im je predstavio ravnatelj Ante.

Bili su zadivljeni veličinom materijalno učinjenog posla i socijalnog djelovanja. Puni dojmova, nastavili su put Varaždina u kojem im je katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije predstavio generalni vikar, mons. Antun Perčić.

Kratko su pozdravili časne sestre Uršulinke, kod kojih su toplo dočekani, izmijenivši sjećanja o njihovom djelovanju u našoj biskupiji.

"Srca punih dojmova, pozdravili smo lijepi Varaždin, Varaždinsku biskupiju i sve drage ljude koje smo susreli, koje nosimo u mislima i molitvama",
zaključni je dojam sudionika hodočašća.

Caritas Porečke i Pulske biskupije/ Tiskovni ured PPB

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.